piątek, 20 lutego 2015

Grzanki francuskie z tuńczykiem i musztardą.

(Hmmm.... francuskie? A czemu nie, skoro na bagietce korzennej z musztardą francuską? Na lunch, na kolację, na poprawę nastroju.... Proste i pyszne)

Na osobę przeznaczam połowę 
bagietki korzennej

którą smaruję cienko masłem. Na bagietkę kładę cieniutki kawałek

żółtego sera (najlepszy tzw. "mierzwiony"). 

W miseczce mieszam


2 puszki tuńczyka w sosie własnym, chlust 

dobrej oliwy z oliwek,
odrobinę soli
swieżo mielonego pieprzu
i pół garści kaparów

Mieszaniną smaruję obficie bagietkę, smaruję 

musztardą francuską

i posypuję pokrojoną w pióra

czerwoną cebulą 

 Wierzch skrapiam oliwą i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra - dół) i zapiekam przez ok. 10-15 minut.
Pycha!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz