piątek, 3 października 2014

Sałatka jarzynowa Edyty Czu.

(Kto jej nie zna? Sałatka jarzynowa króluje na polskich stołach od dawna. U mnie w domu jadło się ją szczególnie na Wigilię. Przepis pewnie każdy zna, ale moja przyjaciółka zestawiła składniki i ich ilość perfekcyjnie.)

Warzywa:

6-7 marchewek
2 korzenie pietruszki
3 ziemniaki

gotuję do miękkości. Studzę

Gotuję na twardo

4 jajka

Studzę

Odcedzam na sitku 

1 puszkę groszku "Bonduelle extra drobny"

Kroję w małą kosteczkę

2 cebule
2 kwaśne jabłka
4 duże ogórki kiszone


Wystudzone warzywa również kroję w małą kosteczkę. To ważne!!!

Wszystkie warzywa delikatnie wymieszać z

3 łyżkami majonezu Hellmans Babuni
2 łyżkami musztardy rosyjskiej.

Doprawiam solą i pieprzem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz