Sałatka jarzynowa Edyty Czu.
(Kto jej nie zna? Sałatka jarzynowa króluje na polskich stołach od dawna. U mnie w domu jadło się ją szczególnie na Wigilię. Przepis pewnie każdy zna, ale moja przyjaciółka zestawiła składniki i ich ilość perfekcyjnie.)
Warzywa:
6-7 marchewek
2 korzenie pietruszki
3 ziemniaki
gotuję do miękkości. Studzę
Gotuję na twardo
4 jajka
Studzę
Odcedzam na sitku
1 puszkę groszku "Bonduelle extra drobny"
Kroję w małą kosteczkę
2 cebule
2 kwaśne jabłka
4 duże ogórki kiszone
Wystudzone warzywa również kroję w małą kosteczkę. To ważne!!!
Wszystkie warzywa delikatnie wymieszać z
3 łyżkami majonezu Hellmans Babuni
2 łyżkami musztardy rosyjskiej.
Doprawiam solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz