poniedziałek, 13 października 2014

Ciastko z ananasem.

(Cieplutkie, słodkie, nastraja niezwykle pozytywnie, świetne na chłodne jesienne wieczory. Kolejny dowód na to, że ciasto francuskie przyjmie na swe łono praktycznie każdy składnik! Nie, nie widzę problemu w kupowaniu gotowego ciasta francuskiego, jeśli zawiera masło. Jeśli mam w zasięgu ręki gotowy produkt, to z niego korzystam!)

Krążki ananasa 

wyjmuję z  z puszki i dokładnie odsączam. 


ciasta francuskiego 

wykrajam krążki większe od plastrów ananasa o około 1 cm. Na środku każdego krążka układam ananasa.
Wystającym ciastem owijam ananasa.
Tuż przed włożeniem ciastek do piekarnika, obsypuję  obficie 


brązowym cukrem .
 
Ciasteczka piekę w rozgrzanym do 200 stopni C piekarniku przez 15-20 minut – do zarumienienia się brzegów.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz