Ciastko z ananasem.
(Cieplutkie, słodkie, nastraja niezwykle pozytywnie, świetne na chłodne jesienne wieczory. Kolejny dowód na to, że ciasto francuskie przyjmie na swe łono praktycznie każdy składnik! Nie, nie widzę problemu w kupowaniu gotowego ciasta francuskiego, jeśli zawiera masło. Jeśli mam w zasięgu ręki gotowy produkt, to z niego korzystam!)
Krążki ananasa
wyjmuję z z puszki i dokładnie odsączam.
Z
ciasta francuskiego
wykrajam krążki większe od plastrów ananasa o około 1 cm. Na środku każdego krążka układam ananasa.
Wystającym ciastem owijam ananasa.
Tuż przed włożeniem ciastek do piekarnika, obsypuję obficie
brązowym cukrem .
Ciasteczka piekę w rozgrzanym do 200 stopni C piekarniku przez 15-20 minut – do zarumienienia się brzegów.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz