czwartek, 17 kwietnia 2014

Pieczarki z migdałowym nadzieniem

(Pieczarki w takim wydaniu to super przystawka! Masło, czosnek i migdały świetnie pasują do grzybów. Licz 3-4 duże pieczarki na osobę)

Duże pieczarki
myję, suszę i obcinam trzonki, ścieram je na tarce o dużych oczkach, skrapiam sokiem z cytryny i mieszam. Trzonki pieczarek, garść
płatków migdałowych
 4 zmiażdżone ząbki czosnku
1 łyżkę musztardy 
kostę masła 
natkę pietruszki
drobno posiekaną oraz 

pół bułki kajzerki

namoczonej w mleku, a następnie odciśnietej w ręku, miksuję i przekładam do miski. Wbijam 

1 jajko
i mieszam. Nakładam masę do wnętrza kapeluszy pieczarek i piekę farszem do góry w piekarniku nagrzanym do 180  stopni C przez 20-25 minut. Ostatnie 5 minut piekę na termoobiegu aby zrumienić farsz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz