Pieczarki z migdałowym nadzieniem
(Pieczarki w takim wydaniu to super przystawka! Masło, czosnek i migdały świetnie pasują do grzybów. Licz 3-4 duże pieczarki na osobę)
Duże pieczarki
myję, suszę i obcinam trzonki, ścieram je na tarce o dużych oczkach, skrapiam sokiem z cytryny i mieszam. Trzonki pieczarek, garść
płatków migdałowych
4 zmiażdżone ząbki czosnku
1 łyżkę musztardy
kostę masła
natkę pietruszki
drobno posiekaną oraz
pół bułki kajzerki
namoczonej w mleku, a następnie odciśnietej w ręku, miksuję i przekładam do miski. Wbijam
1 jajko
i mieszam. Nakładam masę do wnętrza kapeluszy pieczarek i piekę farszem do góry w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 20-25 minut. Ostatnie 5 minut piekę na termoobiegu aby zrumienić farsz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz