Sałatka z ogórka i paluszków krabowych
(Jest niezwykle „lekka”, a
połączenie surowego ogórka i paluszków „krabowych” pozostawia miłe wspomnienia na języku. Zamiast paluszków krabowych, może być łosoś wędzony pokrojony w kostkę - na wypasie! Spróbujcie poeksperymentować z jakimś ulubionym dodatkiem! )
Obieram ze skórki
2-3 surowe ogórki
i kroję w drobną kostkę.
Ogórki puszczają wodę więc
po pokrojeniu odsączam na sitku tak długo, jak przygotowuję resztę składników.
1-2 opakowania mrożonych
paluszków „krabowych”
Również kroję w drobną
kostkę i wrzucam do miski
1 puszkę groszku
konserwowego
dobrze odsączam z zalewy i
dodaję do miski
Siekam drobno
1 pęczek koperku.
W wersji dla głodomorów,
gotuję
makaron chiński ryżowy
(na oko pół opakowania, na
którym jest przepis jak go przyrządzić, zazwyczaj zalewa się go na kilka minut wrzątkiem, a potem odcedza z wody), studzę go, kroję na mniejsze paski i
dorzucam do miski.
W misce mieszam składniki
(razem z odsączonym ogórkiem) z
2-3 łyżkami majonezu
Doprawiam:
solą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz