Bryzol z pieczarkami
(Jak można zaskoczyć biesiadników i jednocześnie nie spędzić pół dnia w kuchni? Przyrządzając bryzol w czasie krótszym niż zrobisz do tego dania surówkę)
2 kotlety ze schabu na
osobę
to nie muszą być grube plastry, ale muszą być bardzo
cienko rozbite.
Doprawiam
solą i pieprzem z dwóch stron
Doprawiam
solą i pieprzem z dwóch stron
0,5 kg pieczarek pokrojonych
w plasterki
smażę na
maśle
na patelni lub w rondlu i doprawiam solą i pieprzem.
Posypuję suszonym
tymiankiem
maśle
na patelni lub w rondlu i doprawiam solą i pieprzem.
Posypuję suszonym
tymiankiem
Rozgrzewam dużą patelnię. Wlewam olej. Każdy bryzol obtaczam w
mące pszennej,
strzepuję nadmiar mąki i wrzucam na gorącą patelnię.
mące pszennej,
strzepuję nadmiar mąki i wrzucam na gorącą patelnię.
Obsmażam bardzo
krótko (może 30 sekund?) z każdej strony.
Na jeden kawałek mięsa nakładam
żółty ser starty na tarce o dużych oczkach
(cały bryzol musi być pokryty serem).
Na żółty ser kładę warstwę gorących pieczarek, na pieczarkach znów układam ser żółty, a na wierzch kładę drugi (gorący) bryzol.
Na jeden kawałek mięsa nakładam
żółty ser starty na tarce o dużych oczkach
(cały bryzol musi być pokryty serem).
Na żółty ser kładę warstwę gorących pieczarek, na pieczarkach znów układam ser żółty, a na wierzch kładę drugi (gorący) bryzol.
Mięso przekładam na talerz, na CAŁY bryzol nakładam sporą ilość uduszonych pieczarek .
Pod wpływem ciepła, ser żółty lekko się stopi i sklei dwa kawałki schabu.
W wersji mniej kalorycznej można zrezygnować z sera. Można też zrobić bryzol pojedynczy z warstwą duszonych pieczarek na wierzchu.
Pod wpływem ciepła, ser żółty lekko się stopi i sklei dwa kawałki schabu.
W wersji mniej kalorycznej można zrezygnować z sera. Można też zrobić bryzol pojedynczy z warstwą duszonych pieczarek na wierzchu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz