Krem z Marchwi
(Zupę jadłem u Oli. Dzięki Ola za
przepis. Trochę egzotyki na co dzień, polska marchew i orientalne smaki. Pyszny
rozgrzewający krem. Bardzo sysący)
1 kg marchwi
Obieram, ścieram na tarce o dużych
oczkach
1-2 cebule
kroję drobno.
Dodaję oliwę z oliwek i duszę marchew
z cebulą do miękkości.
Dolewam
Dolewam
2-3 szklanki wody
Dodaję przyprawy:
1-2 kostki warzywne
2 łyżki startego imbiru
1 łyżeczkę curry
1 łyżeczkę suszonego tymianku
pieprz, sól do smaku
sok z 1 limonki oraz to co z niej
pozostało wrzucam do garnka
Gotuję około 20 minut.Po 20 minutach gotowania, wyrzucam skórkę z limonki zmiksuję na krem, dodaję puszkę
mleka kokosowego i mieszam dla
dokładnego wymieszania składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz