Makaron z łososiem
(Prościej się nie da!
Jeśli użyjesz łososia wędzonego, to przygotujesz to danie w ciagu 10 minut –
czyli w czasie potrzebnym na ugotowanie makaronu)
Dowolny makaron
(rurki, kokardki, świderki, ok. 2 garści na osobę)
1 opakowanie łososia
wędzonego
albo:
surowy filet z
łososia (20-25 dkg),
lub 2 dzwonka,
Nacieram,
solą i pieprzem albo
przyprawą do ryb
Obsmażam na patelni.
Zdejmuję z patelni, zdejmuję skórę i dzielę widelcem na kawałki. Odstawiam.
Na tej samej patelni,
na której smażył się surowy łosoś (albo na czystej patelni, jeśli używasz
łososia wędzonego) rozgrzewam
oliwę (sporo tej
oliwy, bo z niej zrobi się sos)
Dodaję
2-3 ząbki czosnku
przeciśnięte przez
praskę
Chwilę obsmażam (ale
krótko, bo czosnek się przypala i jest gorzki). Dorzucam łososia, chwile smażę.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz