środa, 9 kwietnia 2014



Pomidory z mozarellą

(Klasyczne włoskie caprese, ale trochę podrasowane. Zaskoczysz ją połączeniem składników. Spróbuj, wystarczy pokroić pomidory i mozarellą.)


dojrzałe, ładne pomidory (liczę 1-2 pomidory na osobę zależy od wielkości)
pokrojone w plastry

mozarella w kuli (1 na osobę)
pokrojona w plastry

Garść
suszonej żurawiny

Garść
łuskanych pestek słonecznika
uprażonych na suchej patelni i wystudzonych

Garść lub dwie
roszponki

Roszponkę rozrzucam na półmisku, układam na przemian plastry pomidorów i mozarelli (mają zachodzić na siebie). Doprawiam
solą i pieprzem

Skrapiam
oliwą z oliwek

octem balsamicznym

Posypuję resztą roszponki oraz żurawiną i pestkami słonecznika.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz