niedziela, 13 kwietnia 2014



Sałatka z krewetek

(Wygląda niezwykle wykwintnie choć jej przygotowanie trwa chwilę.Trzeba tylko wcześniej rozmrozić krewetki.)

Opakowanie mrożonych gotowanych krewetek (tych większych, nie koktajlowych).  Można przelać je wrzątkiem, usunąć ogonki.

1-2 surowe ogórki
pokrojone w kostkę, plasterki lub słupki

1 mała sałata lodowa (lub połowa większej główki)
porwana w mniejsze kawałki

świeży koperek
drobno posiekany

czarny sezam (do dekoracji)

Wystarczy wszystko wymieszać i polać sosem zrobionym z:
3 łyżek majonezu
 zmieszanych z
2-3 łyżkami jogurtu naturalnego
doprawionych
solą i pieprzem

Na wierzchu posypać czarnym sezamem. Można udekorować listkami świeżej bazylii. Jeśli ktoś się mocno upiera... Rodzynki do dekoracji też będą ok.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz